Godži bobice – najbolji sastojak za mršavljenje

Godži bobice su kod nas poznate i kao vučje bobice. One rastu na grmovima, najčešće u subtropskim krajevima na prostorima Mongolije, Tibeta i Kine. Izgled im je veoma specifičan. Njihova kora je crvenkasta i suva, pa je zbog toga ljudi u određenim okolnostima nazivaju i seme. Njima se pripisuju mnogobrojna lekovita svojstva, o čemu svedoči činjenica da se one u tradicionalnoj kineskoj medicini koriste vekovima unazad. Mogu se konzumirati sirove i sušene, a neki preferiraju da ih konzumiraju u vidu soka. U svakom slučaju, ove bobice su delotvorne na bilo koji način ih vi koristili. Informacija koja je jako bitna jeste sa se godži bobice koriste i pri gubitku viška kilograma i sagorevanju masnih naslaga.

Godži bobice – antioksidant – aminokiselina – nutritivni sastav

Neophodno je naglasiti da su godži bobice prirodan antioksidant, što je veoma blagotvorno za naš organizam. Takođe, one sadrže čak 11 vrsta esencijalnih aminokiselina! Godži bobice su slatkastog ukusa i veoma osvežavaju. One sadrže dosta vlakana, proteina, vitamina i minerala, što je veoma bitno pogotovu za gubitak viška kilograma. Njihov nutritivni sastav varira u odnosu na sortu, ali ono što je bitno za potrošače jeste krajnji rezultat – topljenje kilograma i viška masti. Mršavljenje nikada do sada nije bilo prijatnije i slađe!

Godži bobice – antioksidant – aminokiselina – nutritivni sastav

Ono što je jako bitno jeste da one normalizuju probavni proces, tako da se hrana koja se unosi transformiše u energiju, a ne u masti, što doprinosi procesu mršavljenja. Takođe aktivno čiste organizam od toksina, otrova, soli i viška holesterola. Redovno konzumiranje bobica smanjuje telesnu težinu jer nam one ubrzavaju metabolizam, dovode nam cirkulaciju krvi u normalu i dovode nam nivo šećera u krvi u balans. Ovo poslednje je jako važno jer upravo oscilacija nivoa šećera u krvi i doprinosi gojenju. Dakle, kao što možemo da zaključimo, one su veoma korisne i za naše zdravlje, a ne samo za gubitak kilograma i sagorevanje masti.

Godži bobice – zdravlje – neželjeni efekti – imunološki sistem

Godži bobice – zdravlje – neželjeni efekti – imunološki sistemNakon svega navedenog, sasvim nam je jasno da godži bobice dovode naš organizam i naše telo u neophodan balans i da su više nego dobre za naše zdravlje. Ono što je jako bitno naglasiti, jeste da neželjeni efekti ne postoje jer je ovo potpuno prirodan i organski proizvod. Godži bobice nam takođe jačaju i imunološki sistem pa smo samim tim otporni na razne bolesti i infekcije. Funkcije su im zaista višestruke! Lekari i nutricionisti preporučuju da se dnevno unosi od 20 do 30 grama bobica i to uglavnom u jutarnjim ili popodnevnim časovima.

Kao što možemo da zaključimo, mi ne samo da omogućavamo da se naš organizam regeneriše i dovede u neophodan bilans, već i u tom procesu gubimo kilograme. I ovde je upravo snaga godži bobica. Možete ih pomešati sa sirovim orasima i komadićima tamne čokolade, jer je taj miks preporučljiv od strane nutricionista. Vi naravno ne morate ovo slepo da pratite, već ih konzumirajte onako kako vi želite i smatrate da treba. U svakom slučaju, sasvim je jasno da su godži bobice pravi izbor za vaš ukoliko želite da se rešite viška kilograma, a da u tom procesu ne škodite svom organizmu, već narotiv, budete zdravi.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here